4

IKI TUTAM SAC- DERSIM'IN KAYIP KIZLARI


1937 – 38 Dersim harekâtıyla birlikte ailelerinden alınarak rütbeli askerlere verilen kızlar, yıllar sonra bir belgesel film aracılığıyla aileleriyle buluştu. Bugün 80’li yaşlarını süren Huriye ve Fatma’nın ailelerine kavuşma süreçlerini anlatan İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları belgeseliyle halen köklerini arayan başka kızlar ve kızlarını arayan başka ailelerin duyguları da perdeye yansıyor.

IMDB Puanı: 4.8
Yapım: 2010 – Türkiye
Tür: Belgesel, Dram
Yönetmen: Nezahat Gündoğan
Senaryo: Kazım Gündoğan, Nezahat Gündoğan
Yapımcı: Yapım 13 Prodüksiyon


izlemek için ""Close ad and watch as free user"" butonuna basınız , ""Ardından Start video now"" butonuna










Bu Belgesel counter Kez izlendi


4 yorum:

tarihimize ışık tutan bir belgesel.37-38 'de yaşananları hala isyan olarak nitelendiren milletimize umuyorumki bir ders niteliği taşıyacaktır bu belgesel

Şuan kontrol ettim herhangi bir sorun yok , eğer video üstündeki play butonuna basıyorsanız bu yüzden açılmıyordur , konu üstünde belirtmiştik , izlemek için ""Close ad and watch as free user"" butonuna basınız , ""Ardından Start video now"" butonuna....iyi seyirler..

bence yeni cumhuriyetetin eski gelenekleri tasfiye etmesi olayıdır.bu ekimde devrimindede olmuştur.Mevcut devlet otoritesini kurmak ve sağlamlaştırmak için ağalık sistemini sil baştan yeniden yapılandırma amacı güden bir operasyonlar serisidir.Ne acıdırki o yıllarda avrupada faşizm rüzgarı eserken Türkiye Cumhuriyetindeki bazı makam sahiplerininde etkilendiği kişisel görünümlerindednde belli olmaktadır.Dilerim Allah bir daha bu insanlık dışı yaklaşımları tüm insanlara bir daha göstermesin.saygılarımla.

Yorum Gönder

* Lütfen yorum yaparken özen gösterelim...

* Eğer kayıtlı kullanıcı değilseniz ; Yorumlama biçimi kısmından Adı/URL yada Anonim seçeneğini seçiniz...

 

online Belgesel izle Facebook

Tüm soru ve görüşleriniz için onlinebelgeselizle@gmail.com
................................................................... Sorun yaşamamanız için Chrome yada Firefox öneriyoruz
.........................................................................
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu Hafta En Çok izlenenler

Son Yorumlar

İzlemek İstediğiniz Belgesel Açılmıyorsa Lütfen Bize Yorum Panelinden Bildiriniz...İyi Seyirler..OnlineBelgeselizle

X