0

RECEP TAYYIP ERDOGAN BELGESELI



Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu fakülteden 1981 yılında mezun oldu.
Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok erken yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak ülke ve dünya meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif politikaya adım attığı döneme rastlamaktadır.
Lise ve üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev alan Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi. 1980 yılına kadar bu görevlerini sürdüren Erdoğan, siyasi partilerin askeri darbeyle kapatıldığı 12 Eylül 1980 döneminde, özel sektörde bir süre müşavirlik, üst düzey yöneticilik de yaptı.
15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, aydınlık ve sürekli kalkınan bir Türkiye idealiyle, hayatî öneme sahip birçok reform paketini kısa süre içinde uygulamaya koydu. Demokratikleşme, şeffaflaşma ve yolsuzlukların engellenmesi yolunda büyük mesafeler kat edildi. Buna paralel olarak ülke ekonomisi ve toplum psikolojisini olumsuz yönde etkileyen ve on yıllardır çözülemeyen enflasyon kontrol altına alındı, Türk Lirası büyük itibar kazandı. Devletin borçlanma faiz oranları aşağı çekildi, kişi başına düşen millî gelirde tarihi bir yükseliş gerçekleştirildi. Ülke tarihinde daha önce görülmemiş hız ve sayıda baraj, konut, okul, yol, hastane ve enerji santrali hizmete girdi. Maddi refah ve kalkınma hamlesindeki büyük başarıların yanı sıra Türkiye'de demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesini dünyanın saygın siyasi gözlemcileri Erdoğan'ın gerçekleştirdiği "Sessiz Devrimler" olarak isimlendirdi.
Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ülke tarihinin dönüm noktası olarak nitelenen başarılı girişimlerine ek olarak, akılcı dış politikası ve yoğun ziyaret-temas trafiğiyle Kıbrıs sorununun kalıcı çözüme kavuşturulması ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle verimli ilişkiler geliştirilmesi konularında önemli adımlar attı. Tesis edilen istikrar ortamı iç dinamikleri harekete geçirirken, Türkiye'yi bölgesinde saygın bir merkez ülke haline getirdi. Türkiye'nin ticaret hacmi ve siyasal gücü, yalnız içinde bulunduğu coğrafî bölgede değil, uluslararası alanda da hissedilir düzeyde arttı.
Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde %46.6 oyla büyük bir zafer kazanan Ak Parti'nin Genel Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti'ni kurdu ve tekrar güvenoyu aldı. İkinci iktidar döneminin başarıyla tamamlanmasına yakın 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişiklerine ilişkin referandumda evet oylarının %58 oranına ulaşmasıyla Başbakan Tayip Erdoğan'ın öncülük ettiği kampanya tarihi bir başarı gösterdi.
12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Ak Parti oyların yüzde 49,8'ini alarak tekrar büyük bir zafer kazandı. 3. kez Başbakanlık koltuğuna oturan Erdoğan, partisinin oylarını 3 dönem üst üste arttırarak Türk siyasi tarihinde bir ilke imza atmış oldu. Türkiye'nin uluslararası camia içinde saygınlığının en üst düzeye çıktığı bu süreçte Başbakan Erdoğan bir dünya lideri olarak temayüz etti.
Halen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Recep Tayip Erdoğan evli ve 4 çocuk babasıdır.









Bu Belgesel counter Kez izlendi


0 yorum:

Yorum Gönder

* Lütfen yorum yaparken özen gösterelim...

* Eğer kayıtlı kullanıcı değilseniz ; Yorumlama biçimi kısmından Adı/URL yada Anonim seçeneğini seçiniz...

 

online Belgesel izle Facebook

Tüm soru ve görüşleriniz için onlinebelgeselizle@gmail.com
................................................................... Sorun yaşamamanız için Chrome yada Firefox öneriyoruz
.........................................................................
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu Hafta En Çok izlenenler

Son Yorumlar

İzlemek İstediğiniz Belgesel Açılmıyorsa Lütfen Bize Yorum Panelinden Bildiriniz...İyi Seyirler..OnlineBelgeselizle

X